AsyaTMGD


1-) ADR’ ye göre tehlikeli maddeler nedir? Neye göre ayrılır? Ve  ADR’nin tanımı?
ADR; Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına ilişkin Avrupa Anlaşmasıdır. Birleşmiş Milletler çatısı altında 1947’de kurulan Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) iç ulaştırma komitesi tarafından  uzmanların ortak çalışmalarıyla biçimlenmiştir. Konvansiyon özütüdür. Teknik düzenlemeler bütünüdür.
Adr devletlerarası bir anlaşmadır. Türkiye 22 mart 2010 tarihinde bu anlaşmayı imzalamış ve temmuz 2015 itibariyle uygulamaya almıştır.1957 yılında 15 üye ülke adr konvansiyonunu imzalamıştır.
Tehlikeli Maddeler doğal özellikleri ve taşıma esnasındaki durumları itibariyle genel emniyet ve düzeni bilhassa umumu önemli malları , insanları , hayvanları ve çevreyi tehlikeye sokan madde ve nesnelerdir.
3560 tesbit olunan tehlikeli maddeler tehlike nitelikleri ile kimyasal ve biyolojik özelliklerine göre 9 sınıfa alt sınıflarıyla birlikte toplam 13 sınıfa ayrılmıştır.
2-) Asya Tehlikeli Maddeler güvenlik danışmanlığı san. ve tic. a.ş. tehlikeli madde güvenlik danışmanı kuruluşu olarak görev ve hedeflerinizden bahsedermisiniz?
2017 yılından bu yana, sektörde 196 kurumsal müşterisi ve 26 personeliyle 7/24 ulaşılabilir aktif hizmet sunmaktayız.
Adr uygunluk prosüdürlerinden tutun emniyet planlarına acil durum planlarından operasyonel talimatlara kadar tüm dökümantasyon işlemlerini ulusal mevzuatımızın amir hükümleri çerçevesinde adr referanslarına göre tek tek tanzim edip oluşturduktan sonra müşterilerimizin bilgi ve onaylarına sunuyoruz.
Saha uygulamaları kapsamındada hizmet getirdiğimiz işletmelerin öncelikle tüm personeline, öyle ayaküstü 3-5 dk yalapşap termonolojik ifadelerle boğmadan,
  sahada uygulayabilecekleri, direkt işlerine yarayan projeksiyonlu minumum 30 dk. Slayt sunumlarının yanısıra görsel ve saha uygulamalarındaki riskleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyan video gösterimleriyle  desteklenen ve tamamen kuruluşumuza mahsus  sürekli geliştirilen eğitim modelimizi icra ediyoruz.
sektörümüzde pek az uygulama alanı kendine bulan Acil durum tatbikatlarıylada personelin öğrenilen bilgilerin kalıcılığı, gerek göreve özgü gerek genel farkındalık ve güvenlik tedbirleri eğitim programları bünyesinde  tam olarak sağlanmaktadır.
Temel Gayemiz varolan güvenlik risklerini çevreye insana hayvana zararlarını minimize edecek tedbirleri uygulamaya yardımcı olarak farkındalığı ve güvenlik bilincini tesis etmektir.
Ayrıca işin manevi itibari boyutunun yanısıra işletmelerede  sorumlulukları kapsamında tmgd istihdam etmemenin ve tmgd’nin yaptığı ziyaretlerde görüş ve önerilerini dikkate almamanın getirdiği güvenlik açıklarının gerek idari para cezaları gerek iş durdurmalarından kaynaklanan yüksek maliyetlerin önünü alarak tehlikeli maddelerle iştigal eden işletmelerin faaliyetlerini güvenlik kurallarına uygun yürütebilmesi için ciddi katkılar sunulmaktadır

Son olarak, bu iş resmi ve ciddi bir iştir hizmet sunulan işletmelere km yapılıp periyodik ziyaretlerde bulunulması şarttır. belge kiralaması yada yılda 1 kere bile ziyarette bulunmadan yönetmelik tebliğ ve adr de belirtilen görevler yapılmadan sadece fatura kesip kargolayarak bu işin hakkı verilemez amacına ulaşamaz.
 Sektörde bu yollara tevessül edenler varsa derhal tespit edilip gereken tahkikat ivedilikle yapılmalıdır. Bu işin kolay bir yolu yoktur.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

celtavtr

Çocuğum Yanımda

ForexForumTR