arya estetik


Saç dökülmesi estetik görüntüyü bozduğu kadar kişinin ruh sağlığını da etkileyen bir durum. Yaygın olarak erkeklerde görülse de kadınlar da saç kaybı yaşayabilir. Ancak saç dökülmesi artık sonsuza kadar yaşamak zorunda olduğunuz bir sorun değil. Androjen (erkek tipi) saç dökülmesi, saç ekimi operasyonları ile kalıcı olarak ortadan kaldırılıyor.
Saç Ekimi Nedir?
En genel tanımıyla saç ekimi, saç dökülmesi olan ve kelleşen bölgelere, yine hastadan alınan saç köklerinin ekilmesi. Saç ekimi bir operasyon ve lokal anestezi altında gerçekleştiriliyor. Ekim sürecinde, donör bölge olarak enseden alınan saç kökleri, ekim bölgesi olarak adlandırılan saç dökülmesinin olduğu alanlara ekiliyor.
Kimler Saç Ektirebilir?
Saç ekimi yapılabilmesi için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Her saç dökülmesi tipi, saç ekimi operasyonu için uygun değil. Genellikle erkek tipi dökülme olarak bilinen saç kaybında ekim işlemi gerçekleştirilebilir. Bazı yöntemlerde saçın tamamen kazınması gerekirken bazı yöntemlerde saç kesilmeden de işlem yapılabiliyor. Ancak seçilen saç ekim yöntemi de kişiden kişiye değişebiliyor. Bu nedenle saç ekimi hakkında en doğru bilgiyi almak için doktorunuza danışmanız önerilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

celtavtr

Çocuğum Yanımda

ForexForumTR