Silivrinin Sesi

 

TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA YÜZÜ OLMAZ

 

Bir tarafta “İşine kendini vermeyenin ondan verim alamayacağı”na işaret eden bu atasözümüzün adeta bir itirafı niteliğinde gelinen nokta. Silivri’deki “beton-perestler” tarafından atalete uğratılmış, “betondan daha değerli” olan, talana açılmış coğrafyamızdaki “Tarım Sit Alanı” projesi. Diğer tarafta Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Afrika’nın güneyinde ekim yapılması için kiralama garabetinden dem vurması.

Sıklıkla değişen bakanlar sizce tarlada iz mi bıraktı? Ya da makam koltuklarında girdilerin çiftçide yarattığı yıkımdan, mazot garabeti yüzünden değil tarla sürmeyi, traktörüne haciz gelen köylümüzün derdinden bihaber, tek adam rejiminin hantallığına mı takıldı? Harmandaki felaketi unutup, açlık sınırının altında yaşayan toprak sahibine yüz mü çevirdi? Onlardan esirgenen mazot, oluk gibi yakıt harcayan, bol çakarlı konvoyların deposunda havaya savrulmaya devam mı ediyor? Araç ve devlet savurganlığı ekseninde çare üretilip, sağlanacak yakıt kaynağını çiftçiye hibe etmek akla gelmez mi?

Elbette havada kalan sorular konusunda boşlukları değerli okurlarımız doldurabilir. Biz de aşağıda silivrininsesi.com’a demeç veren Eski Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Silivri özelinde tarımla ilgili olarak söylediklerini derledik.

 

 

https://silivrininsesi.com/tarlada-izi-olmayanin-harmanda-yuzu-olmaz/

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

celtavtr

Çocuğum Yanımda

ForexForumTR